Sastojci
- 500 g maskarpone
- 300 ml vrhnje za slag
- vrecica zelatineili kremfix
- 500 g jagoda
- 50 g cokolade za kuhanje
- 32 kom piskota
- kava ili kakao za namakanje keksa
- 1 vocni jogurt od jagode
-
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- Težina:
-
Umutit vrhnje za slag,polovicu stavit u maskarpone,a drugu polovicu slaga sacuvat
-
Zelatinu otopit prema uputstvu na vrecici ili odmah u slag dodajte dva paketica kremfixa ( ja vise volim kremfix od zelatine)
-
U kremu od maskarponea i slaga dodamo vocni jogurt od jagode i promjesamo ( rucno,nikako mikserom) -
Dodat zelatinu i promjesat -
Jagode oprat,dobro ocijedit i narezat,par jagoda ostavit za dekoraciju tore
-
U kalup promjera 24 cm poredjamo piskote ,ostatak piskota stavimo po dnu kalupa
Piskote mozete natopit sa kavom ili kakaom (nije obavezno) -
Kremu stavimo u kalup i izravnamo,preko kreme stavimo ostatak slaga (stavit tortu najmanje tri sata u frizider najbolje preko noci da se krem malo stisne) -
Tortu ukrasimo jagodama umocenim u cokoladu ( ili je ukrasite po zelji )
Ima li da neko da ne voli jagode i čokoladu....
OdgovoriIzbriši