ponedjeljak, 27. siječnja 2014.

Sarlota od jagoda



Sastojci

  •  500 g maskarpone
  •  300 ml vrhnje za slag
  •   vrecica zelatineili kremfix
  •  500 g jagoda
  •  50 g cokolade za kuhanje
  •  32 kom piskota
  •   kava ili kakao za namakanje keksa
  •  1 vocni jogurt od jagode 
  •  

    Priprema

    Vrijeme pripreme:
    20 min
    Težina:
    Jednostavno
    1. Umutit vrhnje za slag,polovicu stavit u maskarpone,a drugu polovicu slaga sacuvat
    2. Zelatinu otopit prema uputstvu na vrecici ili odmah u slag dodajte dva paketica kremfixa ( ja vise volim kremfix od zelatine)

    3. U kremu od maskarponea i slaga dodamo vocni jogurt od jagode i promjesamo ( rucno,nikako mikserom)

    4. Dodat zelatinu i promjesat
    5. Jagode oprat,dobro ocijedit i narezat,par jagoda ostavit za dekoraciju tore
    6. U kalup promjera 24 cm poredjamo piskote ,ostatak piskota stavimo po dnu kalupa 
      Piskote mozete natopit sa kavom ili kakaom (nije obavezno)

    7. Kremu stavimo u kalup i izravnamo,preko kreme stavimo ostatak slaga (stavit tortu najmanje tri sata u frizider najbolje preko noci da se krem malo stisne)

    8. Tortu ukrasimo jagodama umocenim u cokoladu ( ili je ukrasite po zelji )

1 komentar: