nedjelja, 19. siječnja 2014.

Krem juha od poriluka

  •  400 g Poriluka
  •  2 kom Luka
  •  100 ml Vrhnja za kuhanje ( moze i samo mljeko) ili kiselo vrhnje,sta imate u frizideru
  •  1,5 l Vode
  •   sol papar
  •   suseni luk ili slanina za posipanje
  •   3 zlica ulja za dinstanj

Priprema



  1. Poriluk i luk nasjeckati ( ne treba na sitno,poriluk na komadice odprilike 5cm,a luk na kolutove)

  2. Na zagrijano ulje stavit poriluk i luk i uz stalno mjesanje dinstat 10 minuta

  3. Dodat litru i pol vode,posolit poparit i ostavit da se kuha 30 minuta

  4. Izmiksat skuhani poriluk i luk,dodat vrhnje

  5. Juhu posipat sa susenim lukom,a moze i sa sitno prepecenom slanininom

Nema komentara:

Objavi komentar