petak, 24. siječnja 2014.

Strudla od jabuka,maka i oraha


  • za tijesto

  •  50 dag margarina ili maslaca
  •  1 kg brasna
  •  3 dag kvasca
  •  6 dag secera
  •  1 jaje plus jedan zumanjak
  •   mala zlicica cimeta,prstohvat soli
  •   limunova korica,jedna zlica ruma
  •  4 dcl mlijeka
  •  za premazivanje jedno jaje i jedan zumanjak 
  •  
  •   ZA NADJEV OD ORAHA 
  •  
  •  40 dag mljevenih oraha
  •  20 dag secera
  •  2 dcl mlijeka
  •  1 zlica meda
  •  8 dag grozdjica
  •  1 zlicica cimeta
  •   ribana kora jednog limuna
  • Za nadjev od maka

  •  40 dag mljevenog maka
  •  2 dl mlijeka
  •  20 dag secera
  •  2 zlice meda
  •   ribana kora limuna
  •   malo cimeta
  •  1 zlica marmelade
  • Za nadjev od jabuka

  •  5 jabuka
  •  20 dag secera
  •  10 dag grozdjica
  •   zlicica cimeta 
  •  
  •  PRIPREMA
  • Stavite omeksali margarin ili maslac na prosijano brasno, dodat secer i sol

  • Kvasac udrobit u malo mlijeka i sipat ga na brasno
    Dodat jedno jaje i jedan zumanjak
  • Dodat ostatk mlijeka i mjesit dok ne dobijete glatko tijesto
  • Pokrit ga ubrusom i ostavit 30 minuta da odstoji
  • Podijelit tijesto na 6 komada i razvaljat pravokutnike
  • Premazat tijesto nadjevom i urolat
  • Umutit jedno jaje i jedan zumanjak i premazat tijesto
  • Stavit peci na umjerenu temperaturu oko 30 minuta 
     
  • PRIPREMA NADJEVA OD ORAHA:
  • mlijeko prokuhat sa secerom i prelit preko oraha
  • dodat ostale sastojke i dobro promjesat 
     
  • PRIPREMA NADJEVA OD MAKA:
  • mlijeko prokuhat sa secerom i prelit preko maka
  • dodat ostale sastojke i jos jednom prokuhat
  • dodat dvije zlice marmelade
  • PRIPREMA NADJEVA OD JABUKE:
  • jabuke naribat i dodat sve sastojke i dobro promjesat
  • ja dodam dvije zlice mrvica da upije visak vode

Nema komentara:

Objavi komentar