za tijesto
- 50 dag margarina ili maslaca
- 1 kg brasna
- 3 dag kvasca
- 6 dag secera
- 1 jaje plus jedan zumanjak
- mala zlicica cimeta,prstohvat soli
- limunova korica,jedna zlica ruma
- 4 dcl mlijeka
- za premazivanje jedno jaje i jedan zumanjak
- ZA NADJEV OD ORAHA
- 40 dag mljevenih oraha
- 20 dag secera
- 2 dcl mlijeka
- 1 zlica meda
- 8 dag grozdjica
- 1 zlicica cimeta
- ribana kora jednog limuna
Za nadjev od maka
- 40 dag mljevenog maka
- 2 dl mlijeka
- 20 dag secera
- 2 zlice meda
- ribana kora limuna
- malo cimeta
- 1 zlica marmelade
Za nadjev od jabuka
- 5 jabuka
- 20 dag secera
- 10 dag grozdjica
- zlicica cimeta
- PRIPREMA
-
Stavite omeksali margarin ili maslac na prosijano brasno, dodat secer i sol
-
Kvasac udrobit u malo mlijeka i sipat ga na brasno
Dodat jedno jaje i jedan zumanjak
-
Dodat ostatk mlijeka i mjesit dok ne dobijete glatko tijesto
-
Pokrit ga ubrusom i ostavit 30 minuta da odstoji
-
Podijelit tijesto na 6 komada i razvaljat pravokutnike
-
Premazat tijesto nadjevom i urolat
-
Umutit jedno jaje i jedan zumanjak i premazat tijesto
-
Stavit peci na umjerenu temperaturu oko 30 minuta
-
PRIPREMA NADJEVA OD ORAHA:
-
mlijeko prokuhat sa secerom i prelit preko oraha
-
dodat ostale sastojke i dobro promjesat
-
PRIPREMA NADJEVA OD MAKA:
-
mlijeko prokuhat sa secerom i prelit preko maka
-
dodat ostale sastojke i jos jednom prokuhat
-
dodat dvije zlice marmelade
-
PRIPREMA NADJEVA OD JABUKE:
-
jabuke naribat i dodat sve sastojke i dobro promjesat
-
ja dodam dvije zlice mrvica da upije visak vode
Pozdrav svima! Moje ime je Joana i ovaj sajt je moja slatka avantura. Uživam u pripremi kolača i raznih slastica volim kuhati, a na ovaj način ću svoju ljubav i iskustva podijeliti sa vama.
petak, 24. siječnja 2014.
Strudla od jabuka,maka i oraha
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar