- 1 glavica kiselog kupusa(oko 2 kg)
- 1/2 kg mljevenog mesa
- 2 glavice luka
- 2 mrkve
- pola litre paradajz umaka
- 2 dcl vrhnja za kuhanje
- sol,papar,vegeta,persin
Priprema
-
Listove kupusa pazljivo razdvojit
-
Na ulju isprzit sitno nasjeckan luk, dodat mrkvu koju isto sitno nasjecemo
-
dodat meso i zacine i przit 10 minuta
-
Filom puniti listove kupusa,stavit fil
-
preklopit i tako dok se ne potrosi sav fil
-
Kad napunimo kupus vezat koncem da se listovi tokom pecenja ne razdvoje
-
stavit kupus u vatrostalnu zdjelu i zalit sa pola litre paradajza, vrnjem za kuhanje i casom vode
-
Peci dva sata na 180°C
-
Povremeno preljevat kupus sa sokom u kom se pece
-
Prvih sat vremena kupus prekriti sa aluminijskom folijom da ne zagori ali obavezno na svakih 15 minuta prelit sokom od pecenja
-
Pozdrav svima! Moje ime je Joana i ovaj sajt je moja slatka avantura. Uživam u pripremi kolača i raznih slastica volim kuhati, a na ovaj način ću svoju ljubav i iskustva podijeliti sa vama.
utorak, 21. siječnja 2014.
Punjeni kupus
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
mmm! super ideja! nešto ko sarma, a nije sarma, manje motanja ima :D
OdgovoriIzbrišiJako je ukusno ,umak u kome se pece je fenomenalan :)
Izbriši