Sastojci
- Broj osoba:
- 4 kom Jaja
- 100g Secera + jedan vanilin secer
- 100g Cokolade za kuhanje
- 6 zlica Brasna
- 250g Maslaca
- KREMA
- 400g Cokolade za kuhanje
- 1l Vrhnja za slag
- 1 paketic Vanilin secera
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- Težina:
-
Zumanjke,secer i vaniliju mjesat deset minuta.Bjelanjke umutimo u cvrst snjeg
-
Dodat cokoladu i maslac koji smo prethodno rastopili na pari
-
Zatim dodamo barasno pomjesano sa praskom za pecivo i na kraju lagano umjesamo snjeg od bjelanjaka
-
Dno kalupa oblozit papirom za pecenje,izlit masu i peci 20 minuta na 220 °C ( ja sam koristila kalup promjera 26 cm )
-
KREMA
-
Na pari kuhat vrhnje,cokoladu i vanilju ( 15 minuta )
-
Kad je biskvit pecen sa vilicom ga malo izbockamo ( da bi krema usla i u biskvit )
-
Prelit toplu kremu preko toplog biskvita i stavit na hladjenje.Najbolje preko noci
Nema komentara:
Objavi komentar