petak, 17. siječnja 2014.

Cokoladna fantazija

Pa ko jos ne voli cokoladu :)


Sastojci                 

Broj osoba:
12 osoba
  •  4 kom Jaja
  •  100g Secera + jedan vanilin secer
  •  100g Cokolade za kuhanje
  •  6 zlica Brasna
  •  250g Maslaca
  •  KREMA
  •  400g Cokolade za kuhanje
  •  1l Vrhnja za slag
  •  1 paketic Vanilin secera 
  •  

Priprema

Vrijeme pripreme:
60 min
Težina:
Jednostavno
  1. Zumanjke,secer i vaniliju mjesat deset minuta.Bjelanjke umutimo u cvrst snjeg
  2. Dodat cokoladu i maslac koji smo prethodno rastopili na pari
  3. Zatim dodamo barasno pomjesano sa praskom za pecivo i na kraju lagano umjesamo snjeg od bjelanjaka
  4. Dno kalupa oblozit papirom za pecenje,izlit masu i peci 20 minuta na 220 °C ( ja sam koristila kalup promjera 26 cm )
  5. KREMA
  6. Na pari kuhat vrhnje,cokoladu i vanilju ( 15 minuta )
  7. Kad je biskvit pecen sa vilicom ga malo izbockamo ( da bi krema usla i u biskvit )
  8. Prelit toplu kremu preko toplog biskvita i stavit na hladjenje.Najbolje preko noci

Nema komentara:

Objavi komentar