Sastojci
- 1/2 kg bakalara
- 1/2 l ulja ( moze i maslinovo)
- 6 cesnja cesnjaka
- sol,persin
-
4-5 krompira
Priprema
- Bakalar kupit par dana prije pripreme i drzati ga dva dana u vodi,koju mjenjamo dva do tri puta dnevno,uz dodatak lovorovog lista i cesnjaka
-
Bakalar stavit kuhat,oko pola sata.Vidjet cete kad meso omeksa i kad se pocne odvajat od kosti
-
U medjuvremenu skuhat 4-5 krompira u slanoj vodi
-
Bakalr izvadit iz vode,ocistit od koze i kosti i stavit u mikser,dodat ulje i dobro ga izmiksat
-
Dodat jedan po jedan krompir i cesnjak da se dobije ljepa namaz.Ulje dodavat postepeno,ne previse da masa ne postane prerijetka.
-
Na kraju dodat sol i persin
Cesnjak i sol dodajte po ukusu,neko voli vise slano i vise cesnjaka,a neko ne.Znaci zacinite po vasem ukusu
Nema komentara:
Objavi komentar