ponedjeljak, 20. siječnja 2014.

Pasteta od bakalara

Sastojci

  •  1/2 kg bakalara
  •  1/2 l ulja ( moze i maslinovo)
  •  6 cesnja cesnjaka
  •   sol,persin
  •  4-5 krompira


    Priprema

    1. Bakalar kupit par dana prije pripreme i drzati ga dva dana u vodi,koju mjenjamo dva do tri puta dnevno,uz dodatak lovorovog lista i cesnjaka
    2. Bakalar stavit kuhat,oko pola sata.Vidjet cete kad meso omeksa i kad se pocne odvajat od kosti
    3. U medjuvremenu skuhat 4-5 krompira u slanoj vodi
    4. Bakalr izvadit iz vode,ocistit od koze i kosti i stavit u mikser,dodat ulje i dobro ga izmiksat
    5. Dodat jedan po jedan krompir i cesnjak da se dobije ljepa namaz.Ulje dodavat postepeno,ne previse da masa ne postane prerijetka.

    6. Na kraju dodat sol  i persin
      Cesnjak i sol dodajte po ukusu,neko voli vise slano i vise cesnjaka,a neko ne.Znaci zacinite po vasem ukusu
     

Nema komentara:

Objavi komentar