utorak, 4. veljače 2014.

Kocke sa jabukama



Sastojci

  •  4 jaja
  •  4 zlice brasna
  •  4 zlice secera
  •  1 vanilija
  •  1 prasak za pecivo
  •   zlica ulja
  •   zlica mljeka 
  •  
  •  FIL
  •  
  •  1 kg jabuka
  •  2 pudinga od vanilije
  •  6 zlica secera
  •  1 vrecica zelatina
  •   slag
  •   cololada za posipanje 
  •  
  •  

    Priprema

    1. Razdvojit zumanjak od bjelanjka
    2. Umutit cvrst snjeg od bjelanjka
    3. Umutit zumanjak sa secerom i vanilijom
    4. Dodat brasno sa praskom, ulje i mljeko i izmjesat
    5. Dodat snjeg od bjelanjka i dobro promjesat
    6. Stavit da se pece 20 minuta na 170 ° C
    7. U medjuvremenu u litri vode skuhamo jabuke koje smo prethodno naribali
    8. Doat secer
    9. Kad su jabuke kuhane dodati dva pudinga od vanilije koje razmutimo u malo vode
    10. Puding sipat u jabuke i kuhat pet minuta
    11. U fil dodat zelatin koji pripremimo po uputstvu na vrecici
    12. Topli fil sipat na tjesto i satvit u frizider da se krema stisne
    13. Ukrasit sa slagom i cokoladnim mrvicama 

Nema komentara:

Objavi komentar