Sastojci
Sastojci za tijesto
- 175 g maslaca
- 150 g secera
- 3 kom. jaja
- 2 zlicice praska za pecivo
- 200 g brasna
- 3 zlice nutele (ili nekog drugog namaza od ljesnjaka)
- 1 staklenka visanja ( 720 ml )
Sastojci za kremu od sira
- 500 g mascarponea +100 g secera
- 250 g nemasnog svjezeg sira
Za ukrasavanje torte
- 1 paketic preljeva za torte
- 200 ml slatkog vrhnja ( ili slag iz vrecice)
- visnje za ukrasavanje
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- Težina:
-
Ugrijte pecnicu na 180°C.Ocijedite tresnje i sacuvajte sok.
-
Pjenasto umijesajte maslac i secer.Dodajte jaja, jedno po jedno.
-
Pomijesajte brasno i prasak za pecivo pa postupno umjesajte u smjesu.
-
Pola smjese stavite u namascen kalup promjera 26 cm, a ostatak pomjesajte
s nutelom pa premazite preko svijetle smjese. -
Poslazite tresnje na smjesu (jedan dio tresanja ostavite za ukrasavanje torte)
Pecite 40 minuta pa ostavite da se ohladi -
Pomjesajte mascarpone i secer.
Dodajte svjezi sir -
Na pladanj stavite biskvit, a oko njega okvir kalupa za torte
Biskvit premazite kremom od sira -
Zakuhajte 250 ml soka od tresanja, preljev za torte i 25g secera
Kad se malo ohladi, prelijte preko torte i ostavite u hladnjaku dva sata -
Istuci slag i ukrasite tortu

Nema komentara:
Objavi komentar