srijeda, 22. siječnja 2014.

Torta od visanja sa ukusnom kremom od sira

Sastojci

  • Sastojci za tijesto

  •  175 g maslaca
  •  150 g secera
  •  3 kom. jaja
  •  2 zlicice praska za pecivo
  •  200 g brasna
  •  3 zlice nutele (ili nekog drugog namaza od ljesnjaka)
  •  1 staklenka visanja ( 720 ml ) 
  •  
  • Sastojci za kremu od sira

  •  500 g mascarponea +100 g secera
  •  250 g nemasnog svjezeg sira
  • Za ukrasavanje torte

  •  1 paketic preljeva za torte
  •  200 ml slatkog vrhnja ( ili slag iz vrecice)
  •   visnje za ukrasavanje

Priprema

Vrijeme pripreme:
50 min
Težina:
Srednje zahtjevno
  1.  Ugrijte pecnicu na 180°C.Ocijedite tresnje i sacuvajte sok.

  2. Pjenasto umijesajte maslac i secer.Dodajte jaja, jedno po jedno.
  3. Pomijesajte brasno i prasak za pecivo pa postupno umjesajte u smjesu.
  4. Pola smjese stavite u namascen kalup promjera 26 cm, a ostatak pomjesajte
    s nutelom pa premazite preko svijetle smjese.
  5. Poslazite tresnje na smjesu (jedan dio tresanja ostavite za ukrasavanje torte)
    Pecite 40 minuta pa ostavite da se ohladi
  6. Pomjesajte mascarpone i secer.
    Dodajte svjezi sir
  7. Na pladanj stavite biskvit, a oko njega okvir kalupa za torte
    Biskvit premazite kremom od sira
  8. Zakuhajte 250 ml soka od tresanja, preljev za torte i 25g secera
    Kad se malo ohladi, prelijte preko torte i ostavite u hladnjaku dva sata
  9. Istuci slag i ukrasite tortu

Nema komentara:

Objavi komentar