nedjelja, 26. siječnja 2014.

Krem juha od poriluka




Sastojci

6 osoba
  •  400 g poriluka
  •  2 kom luka
  •  100 ml vrhnja za kuhanje ( moze i samo mljeko) ili kiselo vrhnje,sta imate u frizideru
  •  1,5 l vode
  •   sol,papar
  •   suseni luk ili prepeceni komadici tosta za posipanje
  •   3 zlica ulja za dinstanje 
  •  

    Priprema

    Vrijeme pripreme:
    40 min
    Težina:
    Jednostavno

    1. Poriluk i luk nasjeckati ( ne treba na sitno,poriluk na komadice odprilike 5cm,a luk na kolutove)

    2. Na zagrijano ulje stavit poriluk i luk i uz stalno mjesanje dinstat 10 minuta

    3. Dodat litru i pol vode,posolit poparit i ostavit da se kuha 30 minuta

    4. Izmiksat skuhani poriluk i luk stapnim mikseromi ,dodat vrhnje,promjesat i kuhat jos pet minuta

    5. Juhu posipat sa susenim lukom,a moze i sa sitno prepecenom slanininom ili komadicima prepecenog tosta
  •  

Nema komentara:

Objavi komentar