Sastojci
- 6 osoba
- 400 g poriluka
- 2 kom luka
- 100 ml vrhnja za kuhanje ( moze i samo mljeko) ili kiselo vrhnje,sta imate u frizideru
- 1,5 l vode
- sol,papar
- suseni luk ili prepeceni komadici tosta za posipanje
- 3 zlica ulja za dinstanje
-
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- Težina:
-
Poriluk i luk nasjeckati ( ne treba na sitno,poriluk na komadice odprilike 5cm,a luk na kolutove)
-
Na zagrijano ulje stavit poriluk i luk i uz stalno mjesanje dinstat 10 minuta
-
Dodat litru i pol vode,posolit poparit i ostavit da se kuha 30 minuta
-
Izmiksat skuhani poriluk i luk stapnim mikseromi ,dodat vrhnje,promjesat i kuhat jos pet minuta
-
Juhu posipat sa susenim lukom,a moze i sa sitno prepecenom slanininom ili komadicima prepecenog tosta

Nema komentara:
Objavi komentar