srijeda, 22. siječnja 2014.

Pileca prsa u lisnatom tijestu

Sastojci

Broj osoba:
4 osobe
  •  250 g Lisnatog tijesta
  •  600 g Pilecih prsa
  •  2 kom Poriluka
  •  2 kom Paprike ( crvena i zuta )
  •  150 g Sampinjona
  •  1 jaje za premazivanje
  •   vegeta,papar ,persin i ostali zacini po zelji
  •  2 zlice Kiselog vrhnja

Priprema

Vrijeme pripreme:
60 min
Težina:
Jednostavno

  1. Poriluk ocistit,oprat i isjeci na kolutove.Piletinu isjec na kockice,pa stavit vegetu,papr i zacin po zelji.

  2. Na vrucem ulju poprzit piletinu ( 10 minuta ) pa je izvadit na tanjur.

  3. Na istom ulju porzimo poriluk,gljive i papriku dodat zlicicu vegete .Ne przit povrce vise od 15 minta .Ostavit povrce da se malo prohladi.

  4. U povrce dodamo kiselo vrhnje i persin  i promjesamo

  5. Lisnato tijesto razvuc u kvadrat i isjeci na cetiri djela 

  6. Na svaki komad tijesta stavit povrce,a preko piletinu.Tijesto preklopit i ivice presavit tako da nadjev ne iscuri u toku pecenja 

  7. Slozit tijesto u pleh oblozen papirom za pecenje i premazat razmucenim jajetom

  8. Peci na 170°C 30 minuta

Posluživanje

Posluzit uz zelenu salatu i tartar umak.


Nema komentara:

Objavi komentar